Skip to content

Social Legal Consultant

Bij klanten in jouw regioVoor projecten bij klanten in jouw regio

Functieomschrijving

Heb jij ervaring met sociaal recht, passie/interesse voor HR en goesting om het legal team van Effectis te versterken? Goed nieuws! Onze Legal Expert Jolien zoekt een enthousiaste collega om samen met haar nog meer het verschil op sociaaljuridisch vlak te maken bij onze klanten.


Wat zal je doen als Social Legal Consultant?

 • Klanten komen bij jou terecht met al hun juridische vragen rond arbeids- en sociaal recht. Die vraag kan een reward check up of sociale audit zijn, maar kan evengoed gaan over de begeleiding bij sociale verkiezingen;
 • Sociaaljuridische documenten opstellen zoals arbeidsreglement, car policy;
 • Je bent gedreven om de vragen van klanten gericht te beantwoorden en proactief mee te denken, zodat je advies op maat kan geven;
 • Enkel advies geven is niet aan de orde. Vaak ben je ook verantwoordelijk om je advies te implementeren en vertrek je van zodra alles op punt staat;
 • Je houdt jouw sociaaljuridische knowhow up-to-date zodat je, samen met Jolien, de interne collega’s én klanten gericht kan adviseren.

Op basis van je interesses, kan je je dankzij de Effectis Academy binnen andere HR-domeinen ontwikkelen en zo bredere HR-projecten bij klanten opnemen.

Vereisten

Kan jij volgende zaken afvinken?

 • Master rechten, waardoor jij als geen ander weet waar de klant over spreekt en mee kan denken over mogelijke oplossingen
 • Een eerste werkervaring als sociaaljurist is noodzakelijk
 • Ervaring met sociale verkiezingen is een meerwaarde
 • Goede communicatievaardigheden, zodat je juridisch complexe antwoorden op een duidelijk en verstaanbare manier kan bieden aan klanten
 • Een open houding die klantgericht, pragmatisch en flexibel is
 • Nederlandstalig en een goede kennis van het Frans
 • Een sterke interesse in HR en kennis van het sociaal recht/sociale wetgeving
Bij klanten in jouw regio, Vlaams Gewest, België
Voor projecten bij klanten in jouw regio

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Bij klanten in jouw regio, Vlaams Gewest, België
Voor projecten bij klanten in jouw regio

Zin om ons vaste team te vervoegen? Je contract van onbepaalde duur vullen we aan met tal van extralegale voordelen: hybride bedrijfswagen met tankkaart, maaltijd- en ecocheques, hospitalisatieverzekering, gsm-abonnement, bonusplan ... Join us!

Als freelancer aan de slag? In ruil voor jouw inzet krijg je een long-term betrouwbare partner, een gevulde agenda én word je steeds correct en tijdig betaald. Erewoord.

Rob

“De samenwerking met Effectis loopt vanaf dag 1 zeer goed. Positieve mindset, duidelijke communicatie en kwaliteitsgericht. Daar houd ik van!”

Florence

“Effectis is een match made in heaven. Sales zijn niet mijn ding, dus het is een droomscenario dat ik word voorgesteld aan topklanten waar we zoeken naar de ideale match!”

Heleen

“Als jonge HR-consultant bij Effectis krijg ik via de Academy en monitoring de kans om steeds verder te groeien in mijn rol.”

Waarom bij Effectis?

Meer info nodig?

Talent Partner Bo gaat met veel goesting op zoek naar nieuwe Believers voor de Effectis-community. Zij is jouw go to om al je vragen over de vacatures te beantwoorden en zal vertellen over hoe het is om bij Effectis te werken.

De perfecte match is waar we naar streven. Ze kan alvast niet wachten om jou beter te leren kennen!